Rezultate 2015

Castigatorii celei de-a doua editii Pegas Duatlon Buftea (18.04.2015) sunt:

PODIUM CLASAMENT INDIVIDUAL

Categoria masculin:

1 Daniel Attila 1:02:50
2 John Venable 1:05:19
3 Ene Razvan 1:05:20
4 Florin-Catalin Manea 1:06:01
5 Gheorghe Nicolae 1:06:06

.

Categoria feminin:

1 Aida Zodie 1:24:14
2 Oana Stanica 1:29:29
3 Vulpoiu Ana-Maria 1:32:05
4 Ana Dulu 1:33:16
5 Ileana Schwarz 1:37:33

.

Ocupantii primelor trei locuri la categoriile individual masculin si feminin beneficiaza de inscriere gratuita la cea de-a treia editie Pegas Duatlon Buftea, care va avea loc in data de 17 aprilie 2016.

PODIUM CLASAMENT CATEGORII DE VARSTA

Obs.: In clasamentul pe categorii de varsta nu au fost inclusi sportivii care au ocupat primele trei pozitii in clasamentul general masculin si feminin

  F 20-29  
1 Rapan Claudia  
2 Ilinca Badea  
  F 30-39  
1 Ana Dulu  
2 Claudia Pop  
3 Monica Popa  
  F 40-49  
1 Ileana Schwarz  
     
  M 14-19  
1 Andrei Balica  
2 Vlad hasegan  
3 Catalin Romas  
  M 20-29  
1 Catalin Manea  
2 Gheorghe nicolae  
3 Dan Bucureanu  
  M 30-39  
1 George Iulian Murar  
2 Dobrescu Amrius  
3 Catalin Netcu  
  M 40-49  
1 Stelian Tufaru  
2 Daniel Arpinte  
3 Mihai Ionita Bogdan  
  M 50+  
1 Liviu Chirila  
2 Constantin Apostu  
3 Mircea Ciurdar  

 

PODIUM STAFETE
  MASCULIN  
1 Ciresarii 1:06:57
  Costel Radulescu & Razvan Ciof  
2 Shox 1:10:40
  Radu Iordache & Ion Nistor  
3 Vibes Team 1:10:45
  Mihai Botan & Dan Popa  
     
  FEMININ  
1 Angry Birds 1:34:11
  Ruxandra Tanase & Claudia Vieru  
2 Tiptil 1:53:16
  Carmen Paula & Marinela Nidelea  
     
     
  MIXT  
1 Sport Like 1:10:35
  Corina Oprescu & Vasile Roatis  
2 Angry Fish 1:26:30
  Georgeta Toba & Bogdan Talasman  
3 Alesia 1:32:34
  Ana Magdalena Anghel & Cristian Tanase  

 

REZULTATE:

Individual Age Group

Individual Open

Stafeta Open

POZE:

Radu Cristi – album 1album 2

Nea Dan – album 1 album 2album 3 ; album 4

Costaniuc Dumitru – aici

Eugen Dichiseanu: aici

Liviu Chirila – aici

Mihai Ghita – album 1 ; album 2 ; album 3 ; album 4

Bicishop – aici

Jurnalul de Ilfov – 21.04.2015

SLIDE_STSTSTTSTS5741687_BUFTEA

Primăvara – poarta aceasta care se deschide în explozia de vitalitate  și culoare din viața naturii, a unui an nou, are momente unice. La fel de minunate sunt momentele unei colectivități, care îi adaugă locului, prin ospitalitatea ei – energie, forță și dinamism. Orașul Buftea, ca unul „verde și curat“, așa cum îl cunosc toți cei care i-au trecut pragul, s-a dovedit și de data asta cea mai bună opțiune, pentru un eveniment important – „Pegas Duatlon Buftea“.

Text integral: aici

Impresii ale participantilor:

***** 

In primul rand, multumesc foarte mult pentru organizarea acestei competitii intr-un decor foarte placut si destul de provocator (nu doar din cauza vantului :-)). Ca un comentariu general, cred ca organizarea a fost foarte buna in cele mai multe privinte si a creat un cadru bun de concurs.

Chiar daca in final am fost descalificat ca urmare a ratarii unei ture de bicicleta (greseala personala), observatiile mele de mai jos nu sunt influentate de acest lucru si sunt menite a face din concursul dumneavoastra o competitie un pic mai bine organizata si care sa atraga pe viitor un interes si mai mare.

In calitate de participant la alte competii de triatlon/duatlon, cred ca principalele aspecte care trebuie imbunatatite sunt urmatoarele:

1) securizarea zonei de tranzit: oricine putea sa intre/iasa oricand in zona de tranzit aproape la orice moment al concursului si fara o verificare a persoanelor care o tranziteaza. 

    La majoritatea concursurilor la care am participat, zona de tranzit se inchidea cu un anumit timp inainte de start si orice intrare era restrictionata din ambele sensuri de acces pentru orice persoana (inclusiv concurenti)  pana la terminarea concursului. La terminarea concursului, se facea o verificare stricta a conformitatii numarului de concurs de pe bicicleta cu cel al concurentului care scoate respectiva bicicleta din zona de tranzit. Avand in vedere ca unele biciclete participante sunt destul de scumpe, garantarea securitatii acestora este de o importanta majora pentru concurenti.

2) diferente intre comunicarea instructiunilor de concurs si aplicarea lor: cazul cel mai clar – la sedinta tehnica s-a comunicat ca urcarea pe bicicleta se face in zona steguletelor, dar in timpul concursului, mi s-a transmis sa urc dupa balonul de start. Si inteleg de la persoanele care m-au insotit ca unii concurenti au fost lasati sa urce in zona steguletelor, iar altii au trebuit sa o faca la balonul de start.

   Au mai fost diferente si la comunicarea clara a traseului de bicicleta dar, odata intrat pe traseu, nu au fost probleme  (cu exceptia numararii corecte a turelor…).

Sper ca aceste deficiente (in opinia mea) sa fie abordate si rezolvate pana la triatlonul din luna iunie, la care sunt deja inscris si astept cu nerabdare sa particip.

Cu multumiri,

Daniel Palita

***** 

Pegas Duatlon Buftea, locul 4 in clasamentul general, locul 1 categorie 20 – 29 ani, o experienta frumoasa si putin dezamagitoare, o zi cu surprize, o zi cu suisuri si coborasuri, o zi din care am invatat multe si in care am vazut multi oameni minunati dar mai ales bucuria copiilor, o initiativa extraordinara a organizatorilor de a organiza si “mini curse” dedicate celor mici si de a oferi tuturor dulciuri si jucarii!
Nu a fost cea mai buna zi a mea de alergare, nu m-am simtit foarte comfortabil chiar daca dupa prima alergare am fost al-3-lea, dupa Ciprian Balanescu si Attila Daniel, sportivi care duminica 26 aprilie vor reprezenta Romania la Campionatele Europene de Duatlon de la Alcobendas, Spania. Sa fii in urma unor sportivi de o asemenea valoare e o senzatie de neegalat, am tot respectul si admiratia pentru acesti campioni, ma simt onorat si privilegiat sa pot concura in compania lor si sa stau in ritmul lor chiar si pentru cateva minute.

(Catalin Manea)

***** 

In primul rand felicitari pentru organizare!

Chiar daca nu am fost anul trecut si nu am cum sa compar nivelul de organizare al evenimentului cu prima editie, pot sa fac asta prin prisma unor alte concursuri la care am participat.

Ca si puncte pozitive pot sa spun multe, dar asta nu face decat sa va confirme ceea ce stiati: locatia – ideala pentru un concurs de acest gen, parcul Stirbei este absolut grozav, modul in care au fost realizate informarile de eveniment (site, notificare pe email, etc), organizarea efectiva la fata locului, cursele de copii care au fost antrenante pentru cei ce vin din urma , etc 🙂

Ca si puncte negative si care ar putea sa fie usor imbunatatite:

  1. pe traseul de bicicleta au fost vreo 3-4 satre de caini comunitari care erau un adevarat pericol pentru noi, nu neaparat prin prisma faptului ca te muscau, dar pentru ca sareau la tine in grup si te speriai; cel putin pentru mine, in cele 5 ture, au fost 3 momente in care astfel de caini au sarit la mine si o data am fost pe punctul sa ma dezechilibrez.
  2. toaletele au venit cam tarziu astfel incat o parte dintre participanti si-au facut nevoile in natura – lucru oarecum necivilizat pentru locatia mirifica in care eram
  3. chiar daca nu a fost aglomeratie cu bicicleta la rastel si fiecare ne-am pus bicicleta unde am vrut, cred ca ar fi ajutat destul de mult cel putin la tranzitia 2 sa fi avut numerele de concurs pe bara astfel incat sa nu ne uitam dupa papuci (ca si idee, langa mine era un coleg cu acelasi model de adidas, noroc ca eu aveam si o geanta langa – semn distinctiv pentru a gasi mai repede locul)
  4. vantul de la bicicleta – pe viitor puteti sa vorbiti cu Doamne-Doamne ca barem in proba de bicicleta sa ne fereasca de rafale puternice 🙂

 Per total, evenimentul a fost unul foarte reusit, iar singurul punct negativ care trebuie cu adevarat adresat pentru la anul a fost cel legat de caini – aici cred ca se poate rezolva relativ usor cu ajutorul primariei 🙂

(Sorin Bobeica)

*****

“Multumesc si Felicitari! A fost foarte frumos! Intra in calendarul meu de suflet: super locatie, super voluntari, super oameni..copii, politisti..ce mai, frumos! Exact asa cum trebuie! Multumesc!” (Ileana Schwarz)

*****

“Cred ca iesit mai bine ca anul trecut, locatia a fost aleasa foarte bine, iar pastele au fost cele mai bune de la vreun concurs!” (Liviu-Dan Zburatura)

*****

„Bucurie să vezi în Romanica noastră oameni participând cu zâmbetul pe buze la o acțiune a comunității lor, așa cum vreo 20 de ani în urmă vedeam pentru prima oară pe la imperialiștii francezi!

Zâmbet românesc văzând poliția națională, poliția locală și jandarmeria veniți în centru cu mașinile lor cele mai frumoase și uniforme bengoase, să asigure imaginea noastră de stat european, în timp ce la capătul traseului haita de câini „comunitari” alerga concurenții bicicliști ca să-i piște! Noroc cu un puști țigan vecin de-al meu care mai dădea cu cataroaie dupe ei :))

Ieșit în fața casei să se uite la oamenii ăștia cu biciclete cu multe viteze, un moșulică pe la 80 de ani ofta: „Ehei, taică, când eream eu de vârsta lor, tare grea viață am avut!”

Sunt vremuri bune acum, de-am ști toți să le apreciem!” (Fotograf Nea Dan)

*****

Atmosfera de prietenie la Pegas Duatlon Buftea

Cum iesim din curtea Palatului Stirbey facem dreapta. E un traseu frumos de sosea, cu urcari si coborari, avem si vant, imi place. Multa lume cunoscuta cu care ma intersectez si multi voluntari, Edi Petrov imi aduce aminte de niste tuica si nu ma abtin sa nu ii strig ceva. Incerc sa tin minte numarul turelor, sunt 5 si n-as vrea sa ratez vreuna (din pacate Ciprian Balanescu a ratat una si a fost descalificat). Fiind un traseu in bucla ne intersectam cu participantii de pe sensul opus si fiecare mai striga cate-o vorba de duh. Sunt depasit se un pluton de 3 oameni care merg la trena, stiam ca nu avem voie dar nu ma pot abtine sa nu stau si eu putin sub aripa lor, noroc ca sunt mult mai rapizi si ma feresc de a calca in pacat. Inca niste intoarceri, Lilica imi striga ca a facut pana si iese din cursa, Alex se intrece cu Serban Seceleanu, Conu Mila fluiera de zor la noi, iar spectatorii imi striga „Hai Romania!”.

(Drags Ciobanu – text integral: aici)

Parteneri