Zuleima Victoria

Aleargă de plăcere şi a învăţat să meargă pe bicicletă în vara 2016. Din 29 octombrie va fi duatlonistă.

-Victoria, participarea feminină la concursurile multisport, precum duatlonul şi triatlonul, este destul de redusă la noi în ţară, iar noi, ca organizatori de astfel de concursuri, ne dorim să atragem cât mai multe femei la evenimentele noastre.

Este motivul pentru care, cu sprijinul Primăriei Buftea, oferim doamnelor posibilitatea de a plăti numai jumătate din taxa de participare pe care o achită bărbaţii.

Pe tine te cunosc de la antrenamentele din Parcul Romniceanu din Bucureşti şi am fost plăcut surprins să te văd pe lista participantelor la Pegas Duatlon Buftea.

Din câte ştiu, nu ai mai participat la concursuri de duatlon sau triatlon, iar acesta este şi motivul pentru care mi-ai trezit curiozitatea şi dorinţa de a afla mai multe despre tine. Înainte însă de a-mi spune dacă este acesta primul tău duatlon, să ne spui câteva informaţii despre tine, ce crezi tu că e important…

-Am 37 de ani, studii postuniversitare şi lucrez în turism. În ceea ce priveşte participarea mea la curse de genul acesta, într-adevăr Pegas Duatlon Buftea este prima mea încercare. Este o încercare mai ales prin prisma faptului că este prima mea cursă cu bicicleta (am învăţat să merg pe bicicletă abia vara aceasta).

Cât de mult sau mai bine zis, cât de des alergi sau mergi cu bicicleta? Cred că te-am mai văzut participând la o cursă cu obstacole, aşa este?

– Am grijă să alerg măcar de două ori pe săptămână şi să pedalez cât mai mult pentru că încă mai am multe de învăţat. Timpul este o problemă şi pentru mine ca pentru toată lumea, din păcate. Am fost la multe curse cu obstacole tot din dorinţa de a face şi altceva.

– Bănuiesc că nu urmezi niciun program de antrenament, sau mă înşel?

– Nu am urmat niciodată niciun program, nici măcar înainte de maraton. Probabil că ar fi util să te antrenezi organizat, dar eu fac sport de plăcere, nu pentru rezultate. Nu mă interesează locul pe care ies, ci participarea. Asta este o scuză pentru unii. Că nu au timp de antrenamente serioase, dar orice antrenament este mai bun decat niciun antrenament.

– De ce crezi că nu se înghesuie femeile să participe la concursurile multisport?

– În primul rând pentru că este greu :)). Eu ştiu multe fete care fac duatloane şi triatloane şi sunt persoane speciale, foarte dinamice, energice, vesele şi pozitive. Este nevoie să simţi, să-ţi doreşti să faci asta.

Anturajul contează enorm, de asemenea. Eu am cel puţin două prietene care nu alergau deloc, dar pe care le-am convins s-o facă. Astăzi au semimaratoane şi maratoane alergate, iar acum ne pregatim pentru urmatorul nivel, DUATLONUL.

-Pe tine ce te-a determinat să participi la Buftea? Înţeleg că e primul tău duatlon, aşa este? De ce este nevoie ca să îţi doreşti să participi la un duatlon?

– Eu am luat-o de la zero în 2013. Nu puteam să urc două etaje. Apoi m-am dus la sală, dar am vrut ceva în plus. Am început să alerg. În 2014 am participat la MIB la cursa populară de 3 km şi mi se părea că cei care aleargă maraton sunt de pe altă planetă. Şi totuşi… în mai 2015 am facut primul semimaraton, iar în octombrie 2015 – primul maraton la MIB. De atunci am început să visez la tot felul de curse. Am participat la multe curse cu obstacole şi multe semimaratoane montane. Apoi am vrut şi altceva şi am început să trag cu ochiul la Duatloane. Mi-am luat bicicletă şi m-am pus pe treabă. Mi-am pus pe 2016 TO DO LIST să fac un duatlon. Am aflat de Pegas Duatlon Buftea din vară şi de atunci pentru asta pedalez prin parc.🙂 Eu m-am decis să particip la duatlon pentru că vreau mai mult decât să alerg. Poate că o să termin ultima, dar, oricum va fi, mă bucur enorm să particip.

– Faptul că taxa de înscriere este redusă cu 50% pentru femei te-a influenţat cumva sau ai fi participat oricum?

– În cazul de faţă eu aş fi venit oricum pentru că este primul duatlon şi evident cel mai important. Dar în general taxele curselor influenţează înscrierile. Există curse la care am renunţat pentru că taxele mi s-au părut exagerate.

– Ce aşteptări ai de la consurs, de la organizator?

– Mă aştept ca zonele de tranziţie să fie foarte bine organizate şi păzite. Pentru că n-am mai participat la duatloane, am temeri legate de aceste aspecte, dar… nefiind prima ediţie am încredere că totul se va desfăşura perfect :D.

Parteneri