Daniel Marchidan

Pegas Triatlon Club: Inainte de a vorbi despre sport, spune-ne, te rog, cateva cuvinte despre tine.

Marchidan Daniel: Am 42 de ani, locuiesc in Buftea si in acest moment lucrez in domeniul cinematografiei, diferite spoturi publicitare sau filme care se deruleaza in prezent pe piata cinematografica.

Pegas Triatlon Club: Stiu ca ai terminat un semimaraton. Ce te-a motivat sa faci primii pasi in alergare?

Marchidan Daniel: Am inceput in anul 2012 sa alerg din motive medicale, mare parte din membrii familiei mele au sau sunt foarte aproape de diabet. Am realizat la acel moment ca numai prin sport am o sansa sa previn diabetul. Sportul ajuta sa ai o viata lunga si sanatoasa. In primul an mi-am propus si chiar am realizat sa termin un semimaraton. M-am antrenat progresiv, de la cateva ture, 500-1000 metri, pana la aproximativ 10 kilometri pe tura, distanta pe care o parcurg si astazi pentru mentinerea in forma. De atunci am participat numai la probele de semimaraton si la cursele organizate pe teritoriul orasului nostru.

Pegas Triatlon Club: Intr-adevar, am vazut ca ai participat si la Triatlonul din vara.

Marchidan Daniel: Da, anul acesta am participat pentru prima data la un triatlon, chiar aici, in Buftea.  De fiecare data cand pot sa iau parte la Duatlonul sau Triatlonul Buftea, vin cu foarte mare bucurie si incerc sa-i cooptez si pe cei apropiati sa participe, chiar daca nu ajungem pe podium. Am reusit sa conving cativa prieteni sa participe la editiile trecute ale Duatlonului la proba de stafete, iar anul acesta chiar la proba individual.

Pegas Triatlon Club: Cum te-ai pregatit pentru Duatlon?

Marchidan Daniel: Am alergat de maxim 2 ori pe saptamana cate 10 km. Eu particip la concursuri care ma bucura pe mine si pe cei din jur. Recunosc ca nu incerc sa sparg bariere, nu mananc neaparat sanatos si nici nu imi propun timpi mai buni. Incerc doar sa-i fac pe toti cei din jurul mei sa inteleaga ca sportul, chiar si participarea de pe margine (incurajari pentru competitori) este benefic pentru  orasul nostru.

Pegas Triatlon Club: Avand in vedere ca ai participat la editiile precedente ale Duatlonului si ale Triatlonului din Buftea, ai vreo sugestie de imbunatatire a desfasurarii lor?

Marchidan Daniel: Da, ma gandesc ca ar fi utila existenta unor biciclete de rezerva, pozitionate la start si undeva la jumatatea traseului de ciclism, astfel incat cei cu probleme sa poata reintra in cursa si sa termine cu bine. La primul duatlon buftean la care am participat, la proba de bicicleta, am avut in fata mea o domnisoara careia i s-a spart roata. La sfarsitul cursei am realizat ca puteam sa ofer bicicleta mea concurentei cu probleme si eu sa fug pana acasa sa-mi iau cealalata bicicleta. La triatlonul din vara am vazut cativa concurenti care au abandonat din cauza problemelor la biciclete. Eu as putea, de exemplu, sa pun la dispozitie o bicicleta de oras cu frana pe spate si cos in fata.

Pegas Triatlon Club: Este o idee interesanta, pe care o vom testa sambata la Duatlonul de la Buftea. Multumim pentru timpul acordat si mult succes la Duatlon!

Marchidan Daniel: Multumesc si felicitari voua pentru organizarea Triatlonului si Duatlonului din Buftea!

 

Parteneri