Dana Zaharia

Dana Zaharia. Din Buftea.

În continuarea demersului nostru de a atrage cât mai mulţi rezidenţi la concursurile pe care le organizăm în Buftea, ne-am gândit că o soluţie bună ar fi să-i cunoaştem şi pe buftenii care au participat deja la ediţiile anterioare ale duatlonului sau triatlonului şi care pot reprezenta un exemplu pentru membrii comunităţii.

Astăzi am ales să vorbim cu Dana Zaharia. Are 32 de ani, este căsătorită, are un job full-time şi locuieşte în Buftea. Dana este un exemplu pentru comunitatea locală şi nu numai, nu a lipsit de la niciunul din concursurile organizate în oraş, se antrenează constant şi a participat alături de soţul său, Cristian Marin, la recenta ediţie a Maratonului Piatra Craiului, cel mai cunoscut concurs de alergare montană de la noi, iar acum aşteaptă cu emoţie Maratonul Internaţional Bucureşti, unde Dana va alerga semimaratonul iar Cristi va fi peacemaker.

Pegas Triatlon Club: Dana, cât de dezvoltată este comunitatea buftenilor care fac sport?

Dana Zaharia: În comparaţie cu parcurile din Bucureşti care sunt pline de alergători, în Buftea sunt prea puţini oamenii care să facă sport în mod constant. Noi suntem un grup de prieteni care participăm şi la concursuri, iar pentru antrenamente, ca să ne anunţăm între noi am creat şi un grup pe Facebook.

Pegas Triatlon Club: Te-am văzut înscrisă la ediţia aceasta a duatlonului; e primul tău duatlon individual?

Dana Zaharia: Normal, cum era să ratez! Nu, primul meu duatlon a fost în aprilie 2015, tot la Buftea. Şi am mai participat la triatlon, dar în cadrul unei ştafete alături de soţul meu, Cristi. Am fost şi la Road Grand Pink, o competiţie de ciclism dedicată femeilor şi, în rest, la curse de alergare mai mult.

Pegas Triatlon Club: Ce te determină să faci sport?

Dana Zaharia: Am conştientizat cât de important e să fii şi să rămâi activ şi cât ne ajută să rămânem sănătoşi fizic şi psihic. În plus, şi soţul meu este foarte activ şi mă ajută şi pe mine cu recomandări, iar eu îl ascult pentru că mi-am dat seama că am progresat de-a lungul timpului. Anul acesta am urcat de două ori pe podium, iar asta mă motivează foarte tare. Şi la Maratonul Olteniei am fost pe locul 4 şi-i sunt recunoscătoare că nu aş fi avut rezultatele astea dacă nu mi-ar fi spus cum să-mi imbunătăţesc alergarea.

Pegas Triatlon Club: Dana, îţi mulţumesc pentru timpul acordat, să ai spor la antrenamente şi mult succes la Duatlon!

Dana Zaharia: Şi eu vă mulţumesc, succes la organizare!

Parteneri