Regulament

REGULAMENT PEGAS DUATLON BUFTEA

Reguli generale

 1. Varsta minima a participantilor: 14 ani (se va lua in considerare anul nasterii, adica varsta minima poate fi implinita pana la sfarsitul anului in care se desfasoara concursul).
 2. Este obligatorie purtarea numarului de concurs (pe piept la alergare si pe ghidonul bicicletei sau pe tija de sub sa la proba de ciclism) si a cipului de cronometrare pe intreaga durata a concursului.
 3. Este obligatorie returnarea cipului de cronometrare la terminarea concursului daca cipul nu este aplicat pe spatele numarului de concurs.
 4. Scurtarea traseului atrage descalificarea.
 5. Este obligatorie purtarea unui echipament adecvat (cel putin pantalon scurt si maiou).
 6. Este interzisa aruncarea deseurilor.
 7. Este obligatorie respectarea indicatiilor organizatorilor si a organelor de ordine.

Reguli specifice probei de ciclism

 1. Orice fel de aerobare sunt interzise. Incalcarea acestei reguli atrage descalificarea;
 2. Casca este obligatorie. Lipsa căștii pe parcursul probei de ciclism atrage descalificarea. Aceasta trebuie sa fie pusa pe cap si inchisa inainte de a lua bicicleta din rastel si se da jos abia dupa terminarea probei de ciclism si repozitionarea bicicletei in rastel.
 3. Concurentii sunt obligati sa aiba asupa lor si montat pe cadrul bicicletei un bidon de minim 0,5 litri care sa fie plin cu apa.
 4. Deplasarea se face pe partea dreapta a strazii, cat mai aproape de marginea drumului, astfel incat sa faca posibila depasirea de catre alti concurenti.
 5. Depasirea altor concurenti se face numai prin stanga.
 6. In cazul unui incident (pana, lant sarit, accident etc) concurentul va evacua in cel mai scurt timp posibil traseul de ciclism, retragandu-se in afara carosabilului.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a aplica sanctiuni, precum penalizari de timp sau chiar si descalificari si in alte situatii decat cele mentionate daca vor aprecia ca sanctiunea respectiva se impune, dat fiind circumstantele in care a actionat concurentul.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a folosi in nume propriu sau prin cesiune catre partenerii concursului, orice material fotografic, video si audio cu concurentii la eveniment, din timpul desfasurarii acestui concurs (inclusiv de la linia de start/finish si festivitatea de premiere / pe podium).

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica prezentul Regulament pana la data inceperii concursului, cu obligativitatea anuntarii modificarilor intervenite pe site.

Parteneri