Ilinca Badea

Ilinca Badea are aproape 29 de ani, este psihoterapeut şi amatoare de sport în timpul liber. Ilinca a mai participat la cateva concursuri, chiar si duatloane sau triatloane făcând una dintre probe în diferite ştafete.

La a doua ediţie a Pegas Duatlon Buftea, din 18 aprilie 2015, Ilinca a luat startul la primul său concurs de duatlon „complet”, la care şi-a propus şi a şi reuşit să facă singură toate probele. Mai mult decât atât, bucuria i-a fost amplificată când a aflat că s-a clasat şi pe podium.

3_3

Pegas: Ilinca, ai participat la Buftea la primul tău duatlon individual. Ai avut nevoie de curaj sau ce te-a determinat să participi?

Ilinca: Nu cred că se pune problema de curaj la nivelul acesta, este mult spus. Pur şi simplu îmi era poftă să alerg pe un traseu nou şi ofertant din punctul meu de vedere; în plus, abia aşteptam să mă urc din nou pe bicicletă.

Pegas: Te antrenezi după un program?

Ilinca: Nu, nu urmez nici un program de antrenament, însă, cum am puţin timp liber ies la alergat sau la o plimbare cu bicicleta. Anul acesta am reuşit să alerg constant aproximativ 10 – 15 km / săptămână, în medie ieşind la alergat cam de două ori pe săptămână. Iar cu bicicleta mă simt satisfăcută dacă reuşesc să parcurg măcar 20 km săptămânal, prin oraş, între diverse locaţii pe unde mi-ar fi mai incomod să ajung cu orice alt mijloc de transport.

Pegas: Cum s-a întâmplat să fii atrasă de duatlon?

Ilinca: Recunosc faptul că a fost o provocare. Înainte de prima participare, eram foarte curioasă cum anume mă voi simţi, la ce nivel mă vor solicita cele 3 probe succesive. Mi s-a confirmat încă o dată, cu această ocazie, faptul că alergatul este muuuult mai solicitant pentru mine, faţă de bicicletă. Varianta duatlonului mi se pare pur şi simplu mult mai distractivă decât cele doua sporturi privite individual.

Pegas: Participarea feminină este în continuă creştere. Ce crezi că le atrage pe fete spre duatlon?

Ilinca: Cred că este vorba despre idea de provocare, a încerca să obţii mai mult cu acelaşi potenţial. În plus, varianta alternării celor două tipuri de efort în cadrul aceluiaşi concurs oferă satisfacţie garantată celor nehotărâte: „-ce vreau să fac week-end-ul ăsta, să alerg sau să ies cu bicla?” La mine cam ăsta e procesul mental. Şi rezultă un compromis fericit!

Pegas: Te-ai gândit vreo clipă să încerci să participi şi la un triatlon? Ştii să înoţi? Dacă da, te gândeşti să participi la Pegas Triatlon Buftea din 13 iunie 2015?

Ilinca: Da, idea unui triatlon mă tentează foarte tare, însă deşi iubesc apa şi ador să înot, mi-este şi foarte teamă în acelaşi timp de această probă. Din păcate încă nu simt că stăpânesc realmente acest sport. Deocamdată nu mă văd să particip la un triatlon individual, deşi sunt conştientă că acest lucru ar permite o dezvoltare amplă şi armonioasă a potenţialului meu. În curand, simt ca este aproape!

Pegas: Mulţumim pentru timpul acordat, felicitări încă o dată şi spor la antrenamente!

Parteneri